Samurai, Geisha en de mooiste tuin ooit :)
Blijf op de hoogte en volg Erwin en Marjan
22 Mei 2024 | Japan, Kanazawa-shi
Iets na half 8 staan we op het busstation om de bus naar Kanazawa te pakken. Na een uur maken we een korte stop in Shirakawa-go. Wilde ik daar eerst nog uitstappen en een uurtje rondkijken, het leek toch iets te gehaast. Tijdens de tussenstop kunnen we even uit de bus en werpen we toch een blik op de bijzondere huizenstijl hier. De gassho zukuri stijl, puntige rieten daken om de sneeuwval te kunnen doorstaan. We reizen in een uur verder naar Kanazawa. De gehele reis vanaf Takayama bestaat voor 50% uit tunnels, dus we zien minder dan gehoopt. Toch vangen we zo nu en dan een glimp op van de geweldig mooie groene natuur.
We komen aan op een groot modern station, buiten wordt de tijd met water weergegeven, heel apart! Ik probeer de backpack voor het eerst op mijn rug te heisen, maar dat houd ik 5 minuten vol. Ok, terug in de reistas zodat Erwin en ik 'm samen tussen ons in kunnen dragen. We lopen naar het hotel en laten daar onze bagage achter. Ik maak ook even snel een wc stop,oh ik zwaai per ongeluk met mijn hand langs een knopje en het geluid van een kolkende rivier raast uit de kleine speaker haha...
We lopen naar Ochi market, niet een heel bijzondere markt, wel leuk om gezien te hebben. Vervolgens lopen we door naar Kanazawa kasteel, of in ieder geval de ruïnes er van. Veel belangrijker zijn de tuinen aan de overkant met de naam Kenroku-en. Het is de mooiste tuin die we ooit hebben gezien. Roze bloemen, hele oude ceder bomen en kersenbomen waarbij er geen kersenbloesem meer te zien is, maar wel fris groen blad. Oh wat zijn die toeristen aan het filmen? Een slang! Wij konden 'm ook nog net op video krijgen.Het is precies de slang waar Erwin op was gaan staan gisteren. Als we de tuin uit zijn, zijn we het wandelen even zat. Tijd voor een drankje! We snoepen ondertussen stiekem van de makreel jerky die we in onze rugzak hebben. Nouja stiekem,iedereen kon het ruiken denk ik.
Als we weer bijgekomen zijn verkennen we de oh zo toeristische Higashi Chaya, de geisha wijk. We zien geen geisha, wel veel toeristen.Net als alle Japanners hier laten we ons verleiden om een ijsje met bladgoud te kopen. Kanazawa betekent ook 'moeras van goud'. Een boer was schijnbaar aardappels aan het rooien toen er ineens stukjes bladgoud in de grond zaten. Dus je vindt hier van alles met bladgoud: sieraden, servies en dus ook ijs whaha.
Rond half 4 checken we in,we hebben een kamer Japanse stijl.Met normale bedden (geen Japanse futons: oprolbare dunne matrasjes). Wel een tatami zitje met thee faciliteiten en raamdecoratie waardoor de Japanse sfeer compleet is.
We wandelen naar Nagamachi Buke Yashiki, de Samurai wijk. In de smalle, kronkelende straatjes hier woonden vroeger de samoerai. Oftewel de krijgers die hun Shogun - legerleider die vaak meer macht had dan de keizer - dienden en als doel hadden één te worden met hun zwaard. Het is super rustig, we slenteren rustig door de straatjes. Daarna eten we meerdere soorten gyoza's en gaan we naar ons hotel. Op onze tatamimatten spelen we een spelletje skipbo voor we lekker gaan slapen!
27 Mei 2024 - 10:06
PaMa's:
Wat een ervaringen!
27 Mei 2024 - 18:17
Cindy:
Gave ervaringen weer zeg!! De tuin zier er imposant uit, ik kan me zo voorstellen dat de pracht in werkelijkheid niet te vatten is op foto's.
Het ijsje met bladgoud leek Fleur wel heel gaaf [e-1f604]
Hadden ze op de Ochi market ook Wochi Mochi [e-1f606]
Veel plezier, liefs van ons