Een cadeautje in december - Reisverslag uit Lagos, Portugal van Erwin en Marjan - WaarBenJij.nu Een cadeautje in december - Reisverslag uit Lagos, Portugal van Erwin en Marjan - WaarBenJij.nu

Een cadeautje in december

Door: Erwin en Marjan

Blijf op de hoogte en volg Erwin en Marjan

23 December 2024 | Portugal, Lagos

23 december

Dag van de terugreis, maar niet voordat we nog een hele dag hebben genoten van de zon. En dat begint natuurlijk in de jaccuzi. Ook vragen we of we wat later mogen uitchecken en dat kan tot 2u. Heerlijk! Dus lekker rustig aan gedaan en tot het maximum genoten van ons terras. Bij uitchecken kregen we een kortingsbon van 10% voor ons volgende verblijf. We komen zeker terug, wat een pareltje dit! Daarna richting Silves gereden. Klein stadje met moorse accenten en een overheerlijke geur van gegrilde kip, maar het was toch iets te vroeg om weer te gaan eten. Maar als je alles van te voren weet.... want achteraf weten we dat we een volgende keer hier zeker een kipje eten op de terugweg naar het vliegveld.We slenteren wat rond langs de kasteelmuren voordat we de auto ingaan richting Faro. En tja, Faro..dat valt best tegen. Het is maar goed dat we hier geen overnachtingen hebben geboekt, het doet ons niks deze stad. We wandelen door de oude stad, zien een cathedraal, poorten en de haven. Het heeft weinig charme. Gelukkig hebben we zon nog. Oja en de altijd kenmerkende Portugese straatjes: een soort mozaiek van kleine nooit dezelfde grijze en beige stenen. We drinken een drankje op het terras en hebben op het laatst toch nog een slechte ervaring met de Portugezen. We hadden gepast geld met fooi neergelegd, de serveester nam ons kleingeld mee naar binnen en kwam even later terug dat het niet genoeg was. Ja daaaag, we zijn niet gek! Gelukkig hadden we alle andere dagen alleen maar te maken met supervriendelijke mensen hier in Portugal. We verkassen naar een ander plekje om een hapje te eten en rijden daarna terug naar het vliegveld om onze auto bij Goldcar in te leveren. Tijd om lange broek aan te trekken,vest aan en rugzakje op. Het vliegveld is klein, dus reminder voor de volgende keer is om een uurtje van te voren hier te zijn, is ruim genoeg. Het zit er op. Algarve en Alentejo wat was het heerlijk: geweldige kliffen en stranden, mooie wandelroutes door de heuvels, lekker eten, aardige mensen en zoveel warmte en zon!! Een cadeautje in december! We'll be back!Somber, bewolkt en koud Nederland here we come again!

• 24 December 2024 - 08:17

Cindy:

Klinkt goed, Portugal. Ook maar eens een keer naar toe ;-)