De Passadiço do Barranco do Demo
Door: Erwin en Marjan
Blijf op de hoogte en volg Erwin en Marjan
23 December 2024 | Portugal, Lagos
22 december
Het is weer heerlijk wakker worden in de jaccuzi haha. Na het ontbijt de auto in richting Monchique, specifiek het dorpje Alferce. Onderweg zien we vele sinaasappelbomen en ....ooievaars.De afgelopen dagen hadden we ze ook wel regelmatig gezien, maar dit is wel heel bizar. Zoveel nesten en zoveel ooievaars, honderden!!
Vanaf Alferce lopen we een korte route van 5 kilometer waar we 1u45min over doen. Meest spectaculaire deel is De Passadiço do Barranco do Demo. Een kilometer traplopen in een ravijn langs een bergwand en een stukje hangbrug. Supermooi, vervolgens gaan we nog een stuk bergafwaarts. Dalen, dalen, dalen tot aan de rivier die we tweemaal oversteken via een paar stenen om geen natte voeten te krijgen. Daarna is het aan één stuk door stijgen, het is warm haha. Terug bij de auto besluiten we om Silves nu niet te bezoeken en nog weer van het fantastische weer op ons terras te genieten.Boekje en relaxen! Het is immers vakantie :) In de avond eten we bij Natural wines, 2 tapas van kip piri piri en entrecote die veel en veel te zout was. We sluiten af met een heerlijke ipa bij de Pie bar. Morgen alweer de laatste dag, balen!! We kijken zeker niet uit naar het sombere weer in Nederland.
23 December 2024 - 16:57
Cindy:
Mooi reisverslag weer! En inderdaad, het is hier best somber weer helaas. Goede terugreis.