Hello-en met Mount Fuji - Reisverslag uit Fujikawaguchiko, Japan van Erwin en Marjan - WaarBenJij.nu Hello-en met Mount Fuji - Reisverslag uit Fujikawaguchiko, Japan van Erwin en Marjan - WaarBenJij.nu

Hello-en met Mount Fuji

Blijf op de hoogte en volg Erwin en Marjan

17 Mei 2024 | Japan, Fujikawaguchiko

Ohayoooo Mount Fuji!! Hoorde ik nu de bel?

Uhmmm... onze ontbijtservice gemist, dus wat later opgehaald bij de receptie. Een picknickmand vol: soep, rice bowl met vlees, salade en een puddinkje. We genieten er van in de zon op ons dakterras. Ik word kort lastig gevallen door een reuze hoornaar. Gelukkig is ie snel weg.

Om half 9 lopen we naar het centrum en huren daar een elektrische fiets voor de hele dag.We fietsen naar de Chureito pagode en lopen de 400 treden naar boven. Vanaf daar hebben we prachtig uitzicht op het Kawaguchimeer, Mount Fuji en de pagode op de voorgrond. De apen, beren en wilde zwijnen waarvoor gewaarschuwd wordt, zien we niet.

Het is wel erg druk, heeeeel erg druk. Dus snel weg hier. We fietsen richting het meer, gaan een hele lange tunnel door van 2,5km met voldoende uitlaatgassen en maken ondertussen vele stops om Mount Fuji nog een keer op de foto te zetten, en nog een keer en nog een keer. We krijgen er geen genoeg van! We komen langs Oishi Park, ook weer een super toeristische plek, maar wauw wat een plaatje van Mount Fuji met die blauwe bloemetjes ervoor. We maken een kleine omweg en fietsen bergop richting het Saiko meer. Een stuk rustiger hier, dus daar genieten we even van terwijl we wat wasabi zoutjes weghappen.

Dan fietsen we terug naar het Kawaguchimeer, en Hello! Daar is Mount Fuji gelukkig weer, we gingen 'm al bijna missen. We maken een stop bij het Gris café voor koffie en bananentaart. Lekker!! Hop de fiets weer op richting de Fujiomurosengen Shrine. Een mooi wandelpad leidt ons naar de shrine. We wassen onze handen en spoelen onze mond. Ik gooi een muntje, buig 2 keer, doe een wens, klap 2 keer in mijn handen en buig nog 1 keer. We hello-en wat met een klas kinderen en stappen dan weer op de fiets. We kijken even hoe lang de wachtrij is voor de kabelbaan, maar die is zo lang dat we daar echt geen zin in hebben. We hebben het rondje kawaguchimeer gehad en inmiddels zo'n 30km gefietst. We gaan richting hotel, daar genieten we weer een tijd op ons dakterras. Niet ver van ons hotel vandaan zit een groot pretpark, dus we zien regelmatig de karretjes voorbij komen en de diepte induiken. Eind van de middag fietsen we naar het centrum en leveren we de fiets in.

Het hotel heeft onze maaltijd in de koelkast gezet: sukiyaki. Plakjes vlees die we sudderen in saus van mirin, sake en sojasaus. Daar doen we groenten bij, tofu en noedels. Gelukkig met instructie om het klaar te maken. Dus dat doen we later op de avond terwijl we weer genieten van het uitzicht.

We gaan op tijd slapen, de zon komt in Japan om half 5 op dus we worden vaak vroeg wakker. En zo kunnen we morgen ook nog genieten van deze geweldige plek!

• 20 Mei 2024 - 10:14

Cindy:

Wauw, Mount Fuji is wel heel erg indrukwekkend dus ik snap helemaal waarom jullie maar foto's blijven maken [e-1f604]. En die drukte? Dat hebben jullie met de foto's maken dan goed ontweken, het lijkt bijna wel alsof jullie helemaal alleen zijn [e-1f600].

Lijkt me helemaal gaaf om heerlijk met de fiets daar rond te toeren. Te gek!

Liefs van ons

• 21 Mei 2024 - 17:29