Een jungledream! - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van Erwin en Marjan - WaarBenJij.nu Een jungledream! - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van Erwin en Marjan - WaarBenJij.nu

Een jungledream!

Door: Erwin en Marjan

Blijf op de hoogte en volg Erwin en Marjan

29 Januari 2026 | Thailand, Chiang Rai

Stipt 8.50 worden we opgehaald. Ik hou wel van die afspraak = afspraak mentaliteit.We halen onze twee Duitse medereizigers op, stoppen bij een kraampje om kip en eieren te halen en gaan richting Khun Korn waterval. We zijn eerst de enigen! Maar merken later dat er toch ook andere toeristen zijn die deze waterval weten te vinden.

We zijn nog niet onderweg en Kit vraagt of we een slang willen zien. Jaaa! Hij zoekt in de bosjes en kijkt in de takken. Ja daar is ie: een green pit viper! Gifgroen en met een rood oog. Gaaf! Het is 1,4km wandelen naar de waterval, de natuur is prachtig. Onderweg vertelt onze gids Kit ons van alles. We leren zoveel over bananenbomen en bamboe. Bamboe groeit 5 cm per dag, leeft 20 jaar, krijgt dan bloemen en gaat dood. De waterval is 70m hoog en is mooi! We lopen terug en stappen weer in de auto. Na 15min rijden zijn we op de plek waar we de jungle ingaan. Na een kort stuk lopen, gaan Kit en de chauffeur koken en wij helpen mee. Ze pakken stukken bamboe, snijden ze en wassen ze in de rivier. Boven één ervan breken we eitjes, even roeren met een stok, ook uit de natuur gepakt, kruiden erbij, bananenblad erin proppen en dan nog even shaken, voordat deze op het vuur (van dood bamboe) gaat. In de andere bamboe gaat de kip, bananenblad erin en hop ook op het vuur. Voor ons wordt een soort serveer bamboe neergezet, op twee stokken. Hey, wat zie ik daar voor groots op één van die stokken springen? Wow, een hele grote spin... ik blijf verbazingwekkend rustig. Niemand ziet het, dus zeg ik toch maar: look there is a spider. Dan gaat Kit 'm met een stok wegjagen en neem ik even wat afstand haha. De kip en omelet worden geserveerd in de bamboe en dan kunnen we opscheppen.Lekker!! De kip is mals en de omelet is de lekkerste die we tot nu hebben gehad. De fried rice die kant en klaar mee kwam is ook heerlijk. Dan volgt nog lekkere zoete ananas en een sinaasappel. Ondertussen zetten ze in bananenblad gerolde sticky rice met zoete aardappel op het vuur. Dat is het toetje. Wat een maaltijd! Tijd om calorieën te gaan verbranden.

Nu begint onze jungletour echt, we lopen door bananenboom bossen, bamboebossen en rubberplantages, we zien thee-en koffieplanten en we proeven van alles uit de natuur: kersen, koffiebonen, pittige bloemetjes, de blaadjes van een rosella bloem, een elephant apple, de binnenkant van de stam van een banaanboom, suikerriet en het lekkerste: een passievrucht. Kit vertelt van alles, ook grappige verhalen bijvoorbeeld over Phi Tanee, de bananengodin. Hij maakt hoofdtooien/mutsen voor ons van bladeren, hij maakt een selfiestick van bamboe en we zetten een masker op van een dood bamboeblad. Ik schommel in sterke boomtakken, we spelen een spel met opengeriste grassprieten en Kit vangt een kikker. Ondertussen dalen we steil af, klauteren weer omhoog, klimmen over omgevallen bomen, balanceren over bruggetjes van twee bamboes en lopen over stenen in riviertjes om geen natte voeten te krijgen. We kunnen er geen genoeg van krijgen. En het mooiste van alles: er is geen enkele andere toerist te zien (naast de Duitsers dan hè met wie we zijn gegaan). Als ik het opschrijf lijkt het bijna onwerkelijk, we hebben zo genoten! Bij een farm maken we een korte stop en we krijgen verse papaya, tja dat zal nooit ons favoriete fruit worden. De chauffeur zit daar op ons te wachten en is druk bezig met het maken van bamboebekers. Het is daarna nog 20 minuten wandelen naar een meertje. Als we daar aankomen zien we een visserhoog op een grote houten constructie zitten. Wat heeft hij nou in zijn hand? Een geweer!! Kit vertelt dat deze visser de vissen niet vangt met een hengel, maar vissen schiet met een geweer?! De vissen schijnen behoorlijk groot te zijn en zo'n 70 kilo te wegen. We stappen op de bamboeraft en we worden richting de auto gepeddeld. Rustgevend eind van een fantastische dag! Voordat we weer in de auto stappen om richting hotel te gaan, krijgen we van de chauffeur twee van zijn vanmiddag zelf gemaakte bamboe bekertjes (goed om whiskey uit te drinken, aldus Kit). Dit zijn de leukste souvenirs! We waaien lekker uit achterin de auto, kopen onderweg een ijsje,ik een hele aparte met lod chong (basis is pandan noedels in zoete kokosmelk). Terug in het hotel frissen we ons op en bellen met pama's om ons geweldige jungle avontuur te delen. Daarna gaan we het stadje in voor een margerita en wat dumplings op de night bazaar. We zijn kapot maar heel voldaan na vandaag. Jammer genoeg reizen we morgen alweer door naar Chiang Mai. We hadden best nog wat langer kunnen genieten van het rustgevende Chiang Rai en haar mooie groene omgeving.

• 29 Januari 2026 - 16:27

Lydia:

wat een wat een avontuur helemaal geweldig

• 29 Januari 2026 - 16:38

Kim:

Gaaf hoor lekker genieten nog xxx

• 30 Januari 2026 - 13:53

Cindy :

Gaaf hè zo'n tocht in de jungle!! Wij kijken er nu alweer naar uit tijdens de meivakantie;-)

En wat gaaf dat ze dan ook gaan koken en je mee kon helpen. Zo mooi om te ervaren hoe zij omgaan met de natuur en wat de natuur hun biedt. En inderdaad, ze zijn heel stipt! Heerlijk.

Liefs!

• 31 Januari 2026 - 08:01

Martin:

En wat waren jullie enthousiast, naderhand met het vertellen over deze tocht....tof